XYZ Lounge
2018

Lieu
Gand, Belgique
Client
Fondation Liedts-Meesen
Superficie
360 m2
Status
réalisé

The architectural intervention on the XYZ Lounge, a 360m² surface area, aims at redefining the use and the volumes of the public spaces: entrance hall, central nave and bar, lateral rooms and mezzanine platforms leading to the conference halls and meeting rooms. A made to measure metallic frame imposes a new outline for the space, supporting the walls and ceilings that have been brought in: stucco moldings, marble panels, textile ceilings, lighting surfaces and wood claddings. The lounge spans out into three spaces from the entrance: an open space on the left hand side, for cocktails and evening parties with a DJ including a projection screen, an adjoining bar below the central nave and a smaller open space on the right hand side with an access to the terrace. The furniture, designed specifically for the space, is composed of fixed elements made of marble (counter, islands and suspension lights), of high tables and chairs (varnished steel tubes, marble surfaces, leather seats) and of a series of rotomoulded seats in polypropylene.

Credit
Felipe Ribon et David Boureau