ME, MYSELF AND I
2011

Place
Matarranya, Spain
Client
Solo Houses
Executive Architect
-
Budget
-
Delivery
-
Status
study
Surface
200 m2
Type
housing

At the Centre of Infinity nestling in the telluric mountain scenery, this ultimate shelter lies before us like the promise of a new world. Protecting from the natural elements but inspired by the surrounding nature, this carapace capaciously opens out to frame the many perspectives of the landscape resulting in a better understanding of its diverse nature.

Similarly to the centre of the "Big Bang" the house appears to draw in as well as reflect the light at its core. The floors cause the body to feel weightless due to a lack of traditional spatial references (top and bottom, right and left).

As if from elsewhere, the house invites its occupants to experience space in new ways, from infinitely large to infinitely small.